امنیت

آغازی بر پایان رمزهای عبور؛ پشتیبانی از فناوری Passkeys به اکانت‌های گوگل اضافه شد

گوگل اعلام کرد که کاربران حالا می‌توانند فناوری Passkeys را روی اکانت‌های خود فعال کنند و به دوران رمزهای عبور بدرود بگویند.
۲۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۱:۱۸ کد : ۲۲۰۵۶ تازه‌های حوزه فناوری اطلاعات اخبار شبکه و امنیت
تعداد بازدید:۱۵۹

برای حرکت به‌سمت دنیایی بدون رمز عبور، گوگل بالاخره پشتیبانی از فناوری Passkeys را به اکانت‌های خود اضافه کرد. این فناوری به‌جای رمز عبور از روش‌های احراز هویت امن استفاده می‌کند و کمک خواهد کرد تا امنیت حساب‌های خود را ارتقا دهید.

گوگل امروز در خبری اعلام کرد که اکانت‌های این شرکت در تمام پلتفرم‌های بزرگ حالا می‌توانند به‌جای استفاده از رمز عبور و تأیید هویت دومرحله‌ای، از Passkeys یا «کلید عبور» استفاده کنند. این فناوری برای تأیید هویت شما از روش‌های احراز هویت بیومتریک بهره می‌گیرد.

البته این روش احراز هویت با احراز هویتی که پیش‌تر از طریق روش‌های بیومتریک انجام می‌شد، فرق می‌کند. با تولید Passkey در اکانت گوگل یک جفت کلید رمزنگاری ساخته می‌شود که یکی از آن‌ها خصوصی و دیگری عمومی است. کلید خصوصی روی دستگاه شما می‌ماند و گوگل از آن استفاده می‌کند تا هویت شما را با کلید عمومی که در سرورهای این شرکت ذخیره می‌شود، احراز نماید.

اهمیت Passkeys در اینجاست که کلید خصوصی تنها روی دستگاه شما باقی می‌ماند و هکرها نمی‌توانند با نفوذ به سرورهای گوگل آن را بدزدند. به‌علاوه، عدم استفاده از رمز عبور نه‌تنها باعث می‌شود با تعویض و انتخاب گذرواژه‌های پیچیده درگیر نباشید و سریع‌تر کارهای خود را پیش ببرید، بلکه سبب می‌شود از خطر حملات فیشینگ هم در امان بمانید.

اقدام گوگل به فراگیری Passkeys کمک بزرگی می‌کند

استفاده از کلید عبور درحال‌حاضر اجباری نیست اما گوگل می‌خواهد در آینده‌ای نامعلوم استفاده از رمز عبور را به‌کلی کنار بگذارد. این فناوری به شما اجازه می‌دهد تا درصورت تمایل نسخه‌ای از کلید خصوصی خود را به یک دستگاه جدید بفرستید.

این غول فناوری چند ماه پیش پشتیبانی از Passkeys را به مرورگر کروم اضافه کرده بود. آن‌ها در این مسیر با شرکت‌های بزرگ دیگری مثل اپل و مایکروسافت همراه شده‌اند تا یک بار برای همیشه از شر رمزهای عبور خلاص شوند. سازنده آیفون هم دو سال پیش اعلام کرده بود که می‌خواهد فیس آیدی و تاچ آیدی را جایگزین گذرواژه‌ها کند.

گوگل می‌گوید ذخیره‌سازی کلید عبور درحال‌حاضر روی دستگاه‌های مجهز به اندروید 9 به بعد و iOS 16 به بعد ممکن است، اما می‌توان آن را از طریق سرویس‌هایی مثل آی‌کلاود یا پسورد‌منیجرهایی مثل Dashlane و 1Password با سایر دستگاه‌ها هم به اشتراک گذاشت.

 

برگرفته از :سایت دیجیاتو


نظر شما :